Nieuwsbericht: MBSOV omarmt toekomst

(Uit het Noord-Hollands dagblad, 11 okt. 2017)

MBSOV Omarmt toekomst.

Een deel van MBSOV 1(vlnr): Sanna van Heems, Elisa Nottelman, Myrthe Cusell, Beau Dekker, Luna van Dam, Marit Tesselaar, Daisy Gerritsen en speelster/coach Diane Biersteker.

MBSOV omarmt de toekomst. De Helderse club hoopt aan de hand van een talentrijke lichting volleybalsters de sportieve weg omhoog in te slaan.

Sanna van Heems, Elisa Nottelman, Myrthe Cusell, Beau Dekker, Luna van Dam, Marit Tesselaar en Daisy Gerritsen markeren de Helderse hoop. Hoop op de terugkeer van vervlogen tijden toen er in de stad nog een tweededivisionist huisde. Een periode die de toen zestienjarige Diane Biersteker als groeibriljant van dichtbij meemaakte. ,,Mede door aanwas van de marine beleefde het volleybal toen mooie tijden’’, stelt de Helderse.

Gids

Die als nu 39-jarige de gids is voor een contingent jeugdtalenten. Biersteker is daarbij zowel nestor van het Helderse vlaggenschip als coach van de A1. Die in de eerste seizoenshelft uitkomt in de hoofdklasse van hun leeftijdscategorie.

,,Dit is gewoon een goede lichting’’, bewierookt Biersteker de tieners. ,,Zo eentje die af en toe voorbij komt. Deels geluk, deels probeer je zo’n lichting als club te koesteren, Dat was van jongs af aan wel duidelijk. De klik is onderling heel goed. Begrijp me niet verkeerd, maar dit is ook een perfect team voor ons. Waarmee ik bedoel: niet te goed. Niet zo goed dat ze in landelijke jeugdselecties zitten en aandacht trekken van eredivisieteams. Gewoon een ploeg die ons echt verder kan helpen, al is er gerust wel belangstelling voor onze jeugdspeelster. Men merkt in volleyballand dat er bij MBSOV iets aan het gebeuren is.’’

En dus wordt het septet vijftien- en zestienjarigen omarmd in Helderse kringen. ,,Door hen toe te voegen aan het eerste damesteam, maken ze vlieguren. En verjongen we, al haal i k de gemiddelde leeftijd behoorlijk omhoog’’, lacht de routinier. ,,Het is nog wel even spanend tegen senioren. Dat ze op twee fronten actief zijn, vormt geen beletsel. Dat kunnen ze aan. Overlap in wedstrijden is er zelden, want ’ dames 1’ speelt de thuiswedstrijden op maandagavond. En in de geboren Belg Luc Vermeersch hebben we een nieuwe coach. Hij is vier jaar in Den Helder voor werk en heeft volleybalervaring opgedaan in België.’’

No Replies to "Nieuwsbericht: MBSOV omarmt toekomst"